Greenest Cosmetics – bewuste en duurzame beauty

Duurzaamheid, bijna elk bedrijf lijkt ermee bezig te zijn. Ook op het vakgebied van beauty wordt duurzaamheid steeds belangrijker – en het gaat een van de grootste trends zijn. Bewuste keuzes worden voor klanten namelijk steeds belangrijker en de eisen voor beauty retailers worden hoger – en terecht.

Want kiezen voor duurzame producten is goed voor je klanten én de wereld. Duurzame keuzes maken betekent andere keuzes maken. Maar dat betekent niet dat je iets moet opgeven! Integendeel. Duurzaamheid kan de reputatie van je bedrijf verbeteren, je een concurrentievoordeel geven en zelfs nieuwe klanten verleiden. En je werkt natuurlijk ook mee aan een verantwoorde toekomst, dat kan een diepere voldoening geven.

Greenest Cosmetics biedt biologische cosmetica producten van hoge kwaliteit aan om onze passie voor de aarde en natuurlijke schoonheid te verspreiden. We willen informatie delen over duurzame beauty, om op die manier te helpen je business te verduurzamen. Onze milieubewuste en biologische cosmetica groothandel is speciaal voor beauty professionals, schoonheidsspecialisten, kappers, salons, webshops en andere bedrijven die natuurlijke schoonheid omarmen.

De beauty business duurzamer maken is niet altijd makkelijk. Er zijn veel uitdagingen wanneer je volledig voor groen wil gaan. De eerste stap is openstellen en bereid zijn om langdurige en schone verandering aan te gaan. 

Wat is duurzame beauty?

Duurzame beauty en retail wordt vaak geassocieerd met recyclebare verpakkingen, natuurlijke producten en beloftes van een betere toekomst. Dit speelt allemaal een belangrijke rol, maar het is geen garantie voor een oprecht duurzaam beautyproduct.

Duurzaamheid in de beauty industrie gaat dieper en verder en bevat een lange termijn holistische benadering. Van de inkoop van ingrediënten tot productie, van biologische afbreekbare formules tot eind consumptie. Zelfs transport en mogelijk restafval maken deel uit van de algehele duurzaamheid van producten. Echt duurzame producten dragen de verantwoordelijkheid en respect voor het welzijn van milieu, klimaat en natuur. 

Met respect voor deze waardes heeft Greenest Cosmetics een uitgebreid beauty assortiment samengesteld. Dit assortiment is specifiek gericht op professionals, die willen werken met hoogwaardige en effectieve producten. Al onze producten voldoen aan de holistische criteria van duurzaamheid. Van biologische gezichtsverzorging naar professionele make-up producten. 

Is duurzame beauty retail voordelig?

Duurzame beauty producten verbeteren de huidconditie, met name als ze gebaseerd zijn op biologische ingrediënten. Ze verwennen de huid en geven langdurige, gewenste beauty resultaten.

Voel je voldaan en gelukkig door bij te dragen aan een betere wereld met duurzame beauty producten. Verbeter niet alleen je huidconditie, maar ook de kwaliteit van ons leven. Duurzame producten beschermen ons ecosysteem en behouden de natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties.

De groeiende interesse voor duurzaamheid heeft een groot effect op de cosmeticamarkt. Er is een groeiende vraag naar duurzame cosmetica van zowel consumenten als retailers. De duurzame beauty markt groeit jaarlijks met 15%! Genoeg reden dus om aan te nemen dat deze trend zal blijven groeien.

Biologische beauty is een hoeksteen van duurzame retail

Bij Greenest Cosmetics zijn we er sterk van overtuigd dat biologisch de sleutel is in cosmetische formuleringen. Biologisch brengt de concepten van duurzame schoonheid en de welzijn van mens en natuur samen.

Biologische beauty maakt gebruik van biologisch geteelde ingrediënten. De biologische landbouw zorgt voor evenwicht, productiviteit en biodiversiteit van de natuur op de lange termijn. Beauty producten van biologisch gecertificeerde ingrediënten, zonder giftige pesticiden en meststoffen, laten geen schadelijke voetafdruk achter. Door voor biologisch te kiezen, minimaliseer je zowel je persoonlijke als de impact van je onderneming op het milieu. Ook ondersteun je de duurzaamheid van onze toekomst.

‘Biologische beauty’ is geen gereguleerde term, daarom willen we graag uitleggen hoe wij deze term definiëren. Als we het hebben over biologische beauty, verwijzen we naar producten die  95-100% biologisch gecertificeerde ingrediënten bevatten. Het assortiment van Greenest Cosmetics bestaat voor een groot deel uit beautyproducten met 100% biologische ingrediënten. We zijn trots dat ons assortiment het meest biologische op de Nederlandse cosmetica markt is. 

Is biologische retail de moeite waard?

Net zoals je je lichaam voedt met biologische en voedingsstofrijke voeding, verdient ook je huidverzorging met biologische schoonheidsproducten. Biologisch geteelde planten hebben een hoger gehalte aan vitale antioxidanten en vitamines dan niet-biologische planten. Daarnaast zijn ze rijke bronnen van kostbare en voedzame bioactieve stoffen, mineralen, enzymen en essentiële vetzuren. Deze staan bekend om de heilzame effecten op de huid.

Deze stoffen en hun vele voordelige eigenschappen zorgen voor een stralende, gladde en evenwichtige huid en langdurige beauty resultaten. Biologische ingrediënten worden gekweekt zonder herbiciden en pesticiden, daarom zijn ze vrij van vervuiling.

Bovendien bevat een biologisch schoonheidsproduct meestal tot 95% actieve ingrediënten. In synthetische huidverzorgingsproducten zijn er daarentegen vaak slecht 5 tot 10% actieve ingrediënten te vinden. Ze zijn hierdoor niet alleen effectiever, maar ook zuiniger. Je hebt namelijk veel minder product nodig voor hetzelfde resultaat. Daarom durven we te zeggen dat je klanten alle reden hebben om verliefd te worden op onze duurzame en biologische cosmetica producten!

We ontmoeten je graag tijdens de Beauty Days. We kijken uit naar inspirerende ontmoetingen, positive vibes, uitdagende vragen en nieuwe langdurige samenwerkingen. 

Voor de Beauty Days kan je onze duurzame beauty selectie alvast bekijken op de website van Greenest Cosmetics: https://greenestcosmetics.com/ of neem direct contact met ons op via welcome@greenestcosmetics.com 

See you in January!

Vond je dit artikel leuk? Deel het met onderstaande kanalen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Laat een reactie achter

Scroll naar top